• Имате въпроси? Свържете се с нас: +359 878 383 845
Следете ни в социалните мрежи:

Лечение на витилиго

Има много видове терапии, които могат да се приложат при лечение на витилиго.

Доказан факт е, че лечението на витилиго може да бъде подпомогнато от излагането на слънце, въпреки че слънчевата светлина често може да предизвика зачервяване. Слънчевите изгаряния трябва да се избягват.

Причината, поради която светлинните лъчи са важни при лечението на витилиго, не е напълно ясна. Въпреки това, два от основните ефекта на слънчевата светлина върху кожата са безспорно оцветяването на меланоцитите и локално подтискане на имунната система.

Според съвременните проучвания, ултравиолетовата В радиация (UVB), с дължина на вълната 311 nm, би трябвало да бъде предпочетена при лечението на витилиго пред ултравиолетовото лечение с други вълни, основно заради нейното специфично, директно и индирекно въздействие върху кожната имунна система.

BIOSKIN EVOLUTION R терапия е разработена на базата на тези проучвания. Тази терапия включва иновативно оборудване, което е единствено по рода си в технологично отношение и по отношение терапевтичния ефект, който постига.

BIOSKIN EVOLUTION R е базирана на техниката на микрофототерапията, способна да пренесе лъч светлина, при която се стимулират меланоцитите да произвеждат меланин, изключително на мястото на петната от витилиго, без да причинява увреждания от радиацията на слънчевата светлина, в частност, инфрачервената и ултравиолетовата светлина А (UVA) лъчи. Друго безспорно предимсво е възможността да се създаде система от манипулации, отговарящи на разспространението и чувствителността на засегнатите участъци, и е ивдивидуална при всеки отделен пациент.