• Имате въпроси? Свържете се с нас: +359 878 383 845
Следете ни в социалните мрежи:

Излекуване от витилиго

Клиничният отговор на репигментацията се забелязва след 3-4 месеца от началото на терапията посредством появата на тъмни петънца с диаметър от 0,1 до 5мм. Обикновено петънцата се разширяват и сливат в едно цяло, добивайки цвета на здравата кожа. Постигането на резултатите може да бъде документирано със снимки през периоди от 3-4 месеца, което не винаги е лесно изпълнимо, специално при пациенти със светла кожа, при които се използва изкуствено подчертаване на разликата между здравата и засегната кожа. За тази цел днес най-често се използва светлината на Wood, предизвикваща флуоресценция на засегнатата от витилиго кожа.

Микрофототерапията със студена светлина е специално предназначена за пациенти със сегментно и симитрично витилиго със засегната не повече от 40 % кожа.

Тя не дава особени противопоказания поради факта, че дозите ултравиолетова радиация са по-ниски от тези, използвани при конвенционалните методи на фототерапия.

Предимството на BIOSKIN EVOLUTION R е в това, че се фокусира само върху засегнатите участъци и бива повтаряна на периоди от 2 до 4 седмици, вместо класическите терапии, изискващи облъчване от 2 до 3 пъти седмично.

Микрофототерапия е противопоказна за пациенти с фоточувствителни заболявания (Lupus eritematosus systematisatus, xeroderma pigmentosum, porfiria, вирусни инфекции в остра фаза и т. н.), както и за пациенти, подложени на фоточувсвителна фармакотерапия.

При всички останали микрофототерапията е безвредна, лесна за изпълнение и наистина ефикасна в процеса на репигментация на засегнатите от витилиго участъци.